موضوع: كباب لبناني الأربعاء يونيو 05, 2013 11:42 pm
المكونات: التتبيله: فصين توم متقشرين ومتقطعين قليل من مسحوق الفلفل الاحمر المدخن معلقه كبيره زيت زيتون ملح وفلفل ابيض
لحمة مطحونه ناعم نقوم بتتبيلها قبل الشوي بتوابل خاصة: فلفل اسمر مطحون, فلفل ابيض, كمون, كزبره جافه, حبق جاف,ملعقتين كبيره من ال 7 بهارات فصين توم متقشرين ومتقطعين قليل من مسحوق الفلفل الاحمر المدخن ونتبل اللحمة جيداً ونضيف لها راس بصل مبشور ناعم وضمة بقدونس مفرومه ناعم ونضيف ملعقة زيت كبيره وملح حسب الحاجة ونعجن اللحم ونشكلها ونشكها في الاسياخ لنحصل على كباب صوص الثوم
150 جم من لبن خالى الدسم فص ثوم متقشر ومبشور معلقه كبيره من البقدونس المفلطح مقطع عصير ليمون ملح
طريقه التحضير:
لتحضير التتبيله يقلب الثوم مع الزيت ومسحوق الفلفل الاحمر الحلو والملح و الفلفل تدهن شرائح الكباب بالتتبيله ثم يغطى ويضه فى الثلاجه لمدة 12 ساعه
لتحضير صوص الثوم
يقلب اللبن مع الصوص والبقدونس وعصير الليمون وقليل من الملح يمكن تحضير هذا الصوص قبل عمل الطعام بيوم. تسخن المشواه ثم تضعى شرائح الكباب فى سيخين خشبيين توضع الشرائح فى الاسياخ على المشواه لمده 5 دقائق على كل جانب وضع صوص الثوم على قطعتين من الخبز اللبنانى فى طبقين للتقديم ثم وضع خس وطماطم لتزيين الطبق